Dessert

Der er 26 varer.

Dessertvine og Portvine

Dessertvine kan forene og omslutte desserten til perfektion. Som en kanon-salut efter en perfekt middag. Intet er smukkere end hvis desserten og vinen som serveres dertil, går hånd i hånd. Herunder finder du AH Vines dessertvine udvalg - vi har alt fra Portvine fra Portugal til sødmefulde Recioto vine fra Italien og Icewine fra Tyskland.

Underkategorier

  • Portvin
    Portvine fra Portugal Der findes i dag en lang række portvinstyper i handelen. Betegnelser som Vintage, Late Bottled Vintage, Ruby, Colheita, Tawny med alder, etc. Portvin er en hedvin dvs. rød- eller hvidvin, som under gæringen får tilsat druesprit, hvilket stopper gæringen og efterlader stor restsødme.Hvid Portvin - Tør, frisk og blomsterrig vin af hvide druer. Nydes afkølet som aperitif og evt. til en røget fisk, foie gras eller dessert. Ruby (Ruby, LBV, Vintage) (”Rubinfarvet”) - Port med dyb farve og intens duft af moden frugt. LBV – Late Bottled Vintage Port. - LBV tappes mellem 4 og 6 år efter høsten. Det er portvine, der minder om den ”rigtige” Vintage Port.Tawny (Colheita, Årgangs Tawny) (”læderfarvet”) - Som regel lagret 4-6 år på fad. Tawny har en lysere farve grundet fadlagring.Colheita - betyder høstår. Tawny fra én bestemt årgang. På etiketten er der angivet årgang og tapningsår.Tawny med alder, Vintage - Fantastisk harmoniske portvine med finesse og elegance frem for power.Vintage Port. Aftappet mellem 2 og 3 år efter høståret. Vintage Port udvikler sig på flaske og bør ligge mere end 15 år, før man hiver dem frem fra kælderen. Brug hvidvinsglas og servér afkølet.Vis respekt for portvinen og tag dine gode hvidvinsglas frem, når du skal drikke portvin. På denne måde kan du nyde de mange lag af dufte, som vinen  afgiver. Giv vinen tid til at åbne sig og vise sine mange nuancer. Serveres ved en temperatur på omkring 10-12 grader.
  • Likør & Søde Vine
    Likør & Søde Vine Udtrykket dessertvin er i bund og grund lidt misvisende, da de søde vine ofte kan bistå mange andre spændende anretninger. Nogle søde vine er fantastiske til foie gras og asiatiske retter, hvor andre står fantastisk til f.eks. blåskimmeloste, mens mange selvfølgelig befinder sig bedst akkompagneret af en sød dessert eller kage.