Hvid

Der er 53 varer.

Hvidvine

Hvis Cabernet Sauvignon er kongen over alle røde druer, må Chardonnay siges at være det for de hvide, for den giver konstant fremragende, rige og komplekse hvidvine. Det er en meget alsidig drue, som dyrkes med gode resultater i store dele af verden. I Champagne anvendes den til Blanc de Blancs. I Australien, New Zealand og USA laver de ligeledes glimrende Chardonnay-vine. AH Vine repræsenterer et bredt udvalg af hvidvine. Du kan bl.a. finde Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Pinot Grigio og Rivaner samt Kerner druerne fra tyskland eller Sauvignon Blanc fra New Zealand.
Hvidvin er fantastisk!

Underkategorier

 • Tyskland
  Hvidvine fra Tyskland Tyske moselvine med både tør og sødmefuld karakter fra de stejle bakkeskråninger ved floden Mosel. Den mineralholdige jord giver vine, der udmærker sig ved en perfekt balance af sødme og syrlighed. Riesling er den altdominerende drue, og helt særlig er varianten Icewine "Eiswein", hvor druerne høstes, når de er frosne. De bedste tyske vine kendes på etiketten "Qualitätswein mit Prädikat", som spænder over tørre vine med stor lethed og stil - til mere sødmefulde varianter. Af druer kan vi nævne: Kerner, Riesling, Rivaner både som Feinherb, spätlese og Trocken. Hos AH Vine finder du et stort udvalg af tyske hvidvine til en god pris og af en høj kvalitet - fra et af de mest populære hvidvinsdistrikter i verden, Mosel.
 • Frankrig
  Hvidvine fra Frankrig Elegante hvidvine fra Frankrig. Druerne som man oftest forbinder med det franske er Pinot Gris, Gewürtztraminer, Riesling, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc og Chardonnay. Faktisk kommer stort set alle de internationale druesorter fra Frankrig, der er verdens vinland nr. 1 og har produceret vin i mere end 2000 år. Fransk vin spænder over alle vintyper og smagsvarianter - fra de søde og lette vine i det nordlige Alsace til de kraftige varianter med dyb farve og kompleksitet fra Cotes de Rhône området. Kendetegnet for fransk vin er først og fremmest variation! Hos AH Vine finder du et bredt udvalg af franske hvidvine i den bedste kvalitet til prisen.
 • Italien
  Hvidvine fra Italien I modsætning til rød og rosévine, kan hvidvine laves af både blå druer og grønne druer. Druesaften skal blot undgå kontakt med drueskallerne for at undgå at tage farve. Hos AH Vine har vi alle de bedste typer hvidvine lavet af druerne Chardonnay og Sauvignon Blanc samt Pinot Gris, Riesling og Gewüztraminer. De lækre og fede hvidvine har været populære længe, men vi har også taget den lidt mere moderne friske og frugtige hvidvin til os. Derudover er der jo alle "madhvidvine", som netop sammen med maden giver fantastiske øjeblikke. Vores opfordring: Drik noget mere hvidvin - i køkkenet, under madlavningen, på terrassen, til maden, i sofaen....overalt.
 • Spanien
 • USA
  Hvidvine fra USA Der produceres vine i 46 amerikanske stater. De fleste kender sikkert bedst områder som Californien, Sanoma og Napa Valley. Vinproduktionen begyndte i området omkring midten af 1800-tallet, og omkring århundredeskiftet var der mere end 100 vingårde. Det gik dog ned ad bakke for vinproduktionen i området i første halvdel af 1900-tallet, blandt andet på grund af et alkoholforbud i USA fra 1920 til 1933. I 1965 blev den første nye større vingård åbnet i området efter alkoholforbudet. Området fik øget prestige efter, at områdets vine slog flere kendte franske vine ved en vinsmagningskonkurrence i Paris i 1976. I USA laver man hvidvin på mange forskellige druer, heribland kan vi nævne Chardonnay, Sauvignon Blanc, Granache Blanc og Viognier.
 • Chile
  Hvidvine fra Chile Chile har produceret vine siden den spanske erobring i 1500-tallet, og har nogle enestående betingelser for vindyrkning. Samtidig har den chilenske vinindustri investeret i topmoderne vinbrug, hvilket betyder, at chilensk vin produceres ud fra en helt speciel kombination af gamle traditioner og den nyeste teknologi. Det er især Sauvignon Blanc og Chardonnay, som kendetegner hvidvine fra Chile. Disse hvidvine er efterhånden meget populære over hele verden, og det er med god grund. Det er ofte de forholdsvis "simple" vine, som tilfredsstiller mange danskers smagsløg. Med andre ord går man aldrig galt i byen med en chilensk hvidvin.
 • Sydafrika
  Hvidvine fra Sydafrika Hvidvine fra Sydafrika er meget anerkendt i Sydafrika, men meget mindre internationalt set. Druevalget falder oftest på Sauvignon Blanc og Chardonnay. Hos AH Vine har vi importeret en række sydafrikanske hvidvine, som vi er overbeviste om, vil passe til rigtig godt til det danske sommerbord og festlige lejligheder. Fish Hoec og Lanzerac leverer begge en super høj kvalitet, som vi gladeligt anbefaler.
 • Australien & New Zealand
  Hvidvine fra Australien & New Zealand Australien er på relativ kort tid blevet et vinland i verdensklasse. Landets vinindustri og dets vinmagere er på forkant med udviklingen, hvor nytænkning altid har været deres stærke side. Vi har valgt at fokusere på vinene fra ADW (Australien Domaine Wine), som altid leverer vin i topklasse.At man kan lave gode hvidvine i New Zealand kan vel ikke længere overraske nogen. Prøv at smage vores fantastiske Sauvignon Blanc fra producenten Lake Charlice. En fantastisk mundfuld!